duminică, 8 iunie 2014

Hidroizolarea zidurilor exterioare

Hidroizolarea zidurilor exterioare
    Fatadele exterioare ale cladirilor, dincolo de aspectul estetic al constructie, constituie si protectia acesteia contraHidroizolatii ziduri exterioare precipitatiilor. Fisurile existente in tencuiala, vopselele de calitate inferioara sau suprafetele puternic absorbante constituie si protectia acesteia contra precipitatiilor.

    Problemele datorate umezirii zidurilor exterioare, in urma precipitaţiilor, constituie un fenomen obişnuit, mai ales atunci când nu s-a acordat atenţia cuvenită la realizarea unei tencuieli hidroizolante sau sunt vopsite cu vopsea de calitate inferioară. Aceste probleme sunt şi mai accentuate la zidurile orientate spre nord, nord–est, cu fisuri, sau la zidurile construcţiilor aflate pe litoralul Marii Negre. 
    Microfisurile se maresc considerabil odata cu venirea iernii, apa ingheata,  se dilata si sporesc numarul si dimensiunea acestor fisuri
    Rezolvarea acestor probleme, fie şi ulterior, este absolute obligatoryie Solutia este simplă şi eficientă dacă se fac mici reparatii la tencuiala si se foloseste o vopsea impermeabila apei si permeabila la vapori . Permeabilitate la vapori, permite  astfel respiraţia elementelor de construcţie.

    Vopseaua utilizată trebuie să fie hidroizolantă, elastică şi foarte rezistentă la condiţiile atmosferice. Ea se aplică pe suprafeţe vechi şi noi, pe toate materialele de construcţie, precum tencuială, beton aparent, cărămizi, etc.; dupa ce s-au realizat reparatiile si s-a amorsat intreaga suprafata .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu