duminică, 8 iunie 2014

Hidroizolarea subsolurilor

Hidroizolarea subsolurilor
    Problema igrasiei din subsoluri este foarte obisnuita, avand drepta cauza fie panza de apa freatica subterana, fie apele pluviale.Hidroizolatii ziduri exterioare Abordarea sa trebuie sa fie radicala, pentru ca interventiile ulterioare necesita mult efort si sunt deosebit de costisitoare. Drept urmare este necesara alegerea corecta a materialelor si aplicarea lor exacta din puct de vedere tehnic. 

    Se poate executa  hidroizolarea subsolurilor in faza de constructie, cat si hidroizolarea ulterioara a subsolurilor la interiorul acestora.

    In cazul cladirilor vechi, o conditie de baza pentru reusita aplicarii este ca hidroizolarea sa fie efectutata pe suprafete rezistente din punct de vedere static la presiunea negativa a apei, adica pe placa si pe zidurile subsolului. Din acest motiv, eventualele tencuieli si acoperiri ale pardoselii (placi) vor fi indepartate.

    Igrasia ascendeta aparuta in subsoluri si chiar la parterul locuintelor creeaza probleme atata pentru sanatatea oamenilor, cat si pentru  elementele de constructie (macina caramida, corodeaza armatura, subrezesc structura cladirii). Totodata creeza o imagine inestetica a locuintei.

    Pentru subsolurile pe zidarie de caramida la carea apare igrasia ascendenta sau chairs la subsolurile din beton armat, se vor face injectari prin metoda perforatiilor sau impregnari pe suprafata cu solutii transparete pe baza de siliciu, gata preparate. Aceste solutii au agenti hidrofugi, acestia reactioneaza cu hidroxidul de var existent in elementul de constructie, formand legaturi chimice insolubile in apa care impiedica absorbtia capilara. Nu are actiune coroziva asupra armaturii ce formeaza. Tehnica este de a se realiza o barieră orizontală în corpul zidului afectat, la baza acestuia, în scopul împiedicării ascensiunii igrasiei prin capilaritate. Rosturile dintre caramizi se vor adanci, se vor trata si ele prin pensulare dupa care gaurile de la injecatre si rosturile dintre caramizi se vor chitui cu mortare specaile foarte rezistente. Caramizile macinate se vor inlocui. Astfel se realizeza si o consolidare a peretilor de caramida, alaturi de hidroizolarea acestora. În cazul construcţiilor de piatră cu absorbţie foarte redusă, orificiile vor fi deschise la rosturi.

    În cazul în care materialele din zidărie nu conţin var, în orificiile deschise se va injecta mai întâi o soluţie diluată de apă de var, în cantitate suficientă ca să reacţioneze cu compuşii de siliciu.

    La final intreaga suprafata va fi tratata spre impermeabilizare. Acesta tehnica, alaturi de multe alte solutii particulare fiecarei cladiri in parte,  stau la baza realizarii unei bune hidroizolari a imobilului. Rezultatul final: OAMENI SANATOSI , IMOBILE DURABILE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu